Hrastov parket- najboljša izbira

Široka paleta gotovih parketov različnih vrst in dimenzij vam je na ogled v razstavno-prodajnem salona parketa Eko stil Ljubljana. Izdelani so iz različnih vrst lesa, med najbolj klasične sodijo bukev parket, hrast parket in jesen. Vse vrste parketa odlikuje dolgotrajna obstojnost in prijeten občutek ob stiku z lesom.
Sodobna izdelava parketa ob spremljanju najnovejših svetovnih trendov vam daje skorajda neomejene možnosti pri opremljanju stanovanjskih, poslovnih, turističnih, industrijskih in ostalih objektov. Obiščite nas v prodajalni parketa Ljubljana in se prepričajte sami.

 

Troslojni hrastov parket Ljubljana

 

 

Zakaj izbrati gotov hrastov parket

Naše stranke lahko izbirajo med gotovimi pakti iz različnih vrst lesa in dimenzijami. Ponavadi je klasična izbira materiala predvsem jesen, bukev in hrastov parket. Slednji je izjemno priljubljen, ne le zaradi svojega privlačnega videza, ampak tovrstna montaža in izdelava parketa prinaša še mnoge prednosti. Gre namreč za izredno trden les, ki je visoko odporen na spremembo klimatskih pogojev v prostoru. Parket iz hrastovega lesa je vzdržljiv tudi na mestih, ki so izpostavljena velikim obremenitvam zato bo prav gotovo navdušil vse tiste, ki želijo kakovostno izdelavo parketa za ugodno ceno.

 

Montaža- hrastov in bukev parket

Gotovi parketi, tako hrastovi parketi kot bukovi parketi, so v primerjavi z masivnimi klasičnimi že v naprej brušeni in lakirani. Zaradi možnosti polaganja na klik jih je mogoče položiti enostavno in hitro, njihova večplastna struktura (poznamo dvoslojni in troslojni parket) pa omogoča tudi polaganje na tla s talnim gretjem. Ko izbiramo ustrezen parket, je pomemben kriterij tudi njegova debelina. Na primer hrastov parket v manj obremenjene prostore polagamo tanjši, v bolj obremenjene pa debelejši, na primer troslojni parket.

 

Kako poteka izdelava parketa

Izdelava parketa je v veliki meri odvisna od tega koliko slojev ima parket. Troslojni je narejen iz treh med seboj zlepljenih plasti lesa. Zgornji in spodnji sloj sta iz tako imenovanega pravega lesa, vmesnega pa sestavlja les smreke oziroma bolj redek les (iglavec). Poleg tega, da je gornja plast pomembna zaradi videza je njena debelina primerna tudi za obnovo in brušenje, pri čemer parket ne izgubi svoje lepote in trajnosti.
Iščete nov hrastov ali bukov parket? Obiščite nas salon parketa Ljubljana in z veseljem vam bomo svetovali. Pri nas gresta cena in kvaliteta z roko v roki.