Hrastov parket – ugodne cene parketa v Eko stil Ljubljana

Hrastov parket poleg ugodne cene odlikujejo tudi izredna trdnost in vzdržljivost, zato je parket hrast, npr. rustik ali beljen hrast parket, primerna talna obloga za mesta, ki so izpostavljena velikim obremenitvam. Gotovi parket hrast je odporen tudi na spremembo klimatskih pogojev v prostoru. Predvsem pa je parket iz hrastovega lesa je zelo privlačen na pogled.
Hrastov parket pa ni edini, ki ga odlikujejo ugodne cene. Po ugodni ceni je na voljo tudi parket iz lesa bukve in jesena. Vse več navdušenja pa je tudi nad parketi iz eksotičnih vrst lesa, kot so teak (rdečkaste barve), bambus (rumene barve) in wenge (črne barve). Cene za hrastov parket in ostale vrste parketa si lahko ogledate na naši spletni strani.

 

Gotovi hrastov parket Eko stil

 

Lamelni parket hrast rustik – najbolj prodajana vrsta parketa v Evropi

V osnovi ločimo klasični parket, masivni, dvoslojni in troslojni gotovi parket, lamelni parket, kant parket, industrijski (tehno) parket ter kmečki in ladijski pod. Klasični parket vse bolj zamenjuje gotovi parket, katerega največja prednost je v tem, da je že vnaprej brušen in lakiran ter da ga je zaradi možnosti polaganja na klik (utor se zaskoči v pero brez lepljenja parketa) mogoče položiti enostavno in hitro. Zaradi svoje večplastne strukture in elastičnosti površinske obdelave so gotovi parketi, še zlasti dvoslojni, tudi najbolj primerni za uporabo pri polaganju na tla s talnim gretjem.
Lamelni parket hrast rustik je kakovosten in cenovno najbolj ugoden parket lepega izgleda in modernih oblik. Najbolj poznan je mozaični vez in se uporablja najdlje, vendar so sedaj na voljo čudovite izvedbe z modernim izgledom, kot so paralelni, angleški in toscana vez. Debelina parketa je 8 mm in zadošča za tri do štirikratno obnavljanje. Zaradi svoje zgradbe in debeline je lamelni parket hrast rustik zelo primeren za talno ogrevanje.
Lamelni hrastov parket je zaradi svoje ugodne cene ter enostavne obnovitve tako pri nas kot tudi v Evropi še vedno številčno najpogosteje položena talna obloga. Slikovita struktura lesa v mozaičnem vzorcu popestri prostor in ga obenem naredi usklajenega in naravnega.

Razmišljate o nakupu lamelnega parketa? Vabljeni v salon parketa Eko stil Ljubljana in si v pestri ponudbi parketa izberite pravega zase. Hrastov parket, katerega nižje cene ne boste našli nikjer drugje, vam bo pričaral toplino in domačnost lesa. Ne glede na to ali boste izbrali lamelni parket hrast rustik, standard ali pa beljen hrast parket. Obiščite nas.