Oljen parket za naravni videz: velika izbira dimenzij parketa

Oljen parket predstavlja alternativo lakiranemu parketu različnih vrst. Tako je denimo lahko hrastov parket oljen ali lakiran; odločitev glede najboljše opcije je v veliki meri odvisna od vaših estetskih zahtev, upoštevati pa morate tudi zahtevnost, pogostost in način vzdrževanja določene vrste parketa.

 

Oljen parket zahteva pravilno vzdrževanje

 

Barvanje parketa oziroma nanašanje premaza (olje, lak) je v prvi vrsti namenjeno zaščiti talne obloge pred poškodbami, ki so lahko mehanske ali pa posledica izpostavljenosti določenim neugodnim pogojem, denimo vlagi. Klasično barvanje parketa oziroma lakiranje ima to prednost, da so intervali med posameznimi nanosi laka precej dolgi – v povprečju naj bi se parket lakiralo vsakih 15 let, medtem ko zahteva oljen parket osvežitev na približno 2 do 3 leta. Vendar pa boste imeli po drugi strani pri lakiranem parketu več dela s poliranjem, ki pri oljenem parketu ni potrebno, kar je zagotovo pomembna prednost z vidika časovnega prihranka. Še pomembnejši razlog, zakaj se mnogi raje odločijo za oljen parket kakor za lakiranega, pa je njegov naravni videz, saj olje zgolj poudari naravno strukturo lesa. Izbiri premaza pa morate prilagoditi tudi čistilna sredstva. Posledica neprimernega čistila so namreč pogosto poškodovani parketi, cena obnove pa je lahko precej visoka.

 

oljen parket oljen parket dimenzije

 

Dimenzije parketa odvisne od vaših preferenc

 

EKO STIL je podjetje z več kot 30-letno tradicijo pri prodaji različnih talnih oblog, kamor seveda sodi tudi parket iz različnih vrst lesa. Na voljo vam je klasični ali pa gotovi parket, primeren za hitro montažo. Dimenzije parketa so lahko zelo različne, odvisno od vaših želja oziroma od opreme v določenem prostoru. Pomembno je namreč, da dimenzije parketa uskladite s samim prostorom, podobno pa velja tudi za vrsto vezi. Pri izbiri dimenzij parketa vam pomagamo s strokovnim nasvetom, prav tako pa vam svetujemo, ali bi bil v vaši konkretni situaciji primernejši dvoslojni ali troslojni parket. Zagotavljamo vam, da boste pri nas našli najboljše razmerje med kakovostjo in ceno izbrane talne obloge.