Parket – oreh ravno tako priljubljen kot hrast ali jesen


Za izdelavo parketa se najpogosteje uporablja hrast (hrastov parket), oreh, jesen, bukev, bor, javor. Vse bolj priljubljene pa so tudi bolj eksotične vrste: teak, bambus in wenge. Ponudba parketa je zelo široka, zato je včasih kar težko izbrati pravi parket. Ne glede na to ali boste izbrali parket oreh, hrast ali jesen, prepričani ste lahko, da boste dobili naravno in trpežno talno oblogo, ki bo v vaš prostor vnesla prijetno toplino in domačnost lesa.  
Čeprav hrastov parket velja za najbolj priljubljenega v Sloveniji, pa mu tesno za petami sledita parket oreh in jesen. Ameriški ali črni oreh se ponaša z intenzivno rjavo barvo, lahko pa ga najdemo tudi v kontrastih od temne do svetlo rjave barve. Kombinacija teh barvnih kombinacij ustvarja impresivne in privlačne vzorce, zato je parket oreh še posebej priljubljena v prostorih, opremljenih v sodobnem slogu.

 

parket orehgotovi parket cena oreh


Hrastov parket izredno trden in primeren za prostore z visoko obremenitvijo


Hrast velja za izredno trden in elastičen les, zato predstavlja odlično rešitev za prostore, ki so izpostavljeni velikim obremenitvam. Poleg svoje trdnosti in elastičnosti hrastov parket navdušuje tudi s posebno strukturo, kombinacijo vozlov v temni barvi in barvi lesa.
Glede na strukturo lesa ločimo tri razrede parketa: ekstra (1. razred), standard (2. razred) in rustik (3. razred). Razlika med razredi parketa je v barvi in vrsti vlaken. Medtem, ko je hrastov parket prvega razreda enakomerno obarvan, ima parket hrast rustik živahno strukturo in je močno razbarvan.


Še vedno ne veste, kateri parket bi izbrali? Oreh, hrast ali morda celo jesen, za katerega je značilna izredno svetlorjava do belkasta barva, ki se postopoma spremeni v rahlo rjavorumeno in rdečkasto barvo. Če imate doma tla s toplovodnim ogrevanjem, vam toplo priporočamo, da zaradi boljše toplotne prevodnosti izberete dvoslojni gotovi parket oreh ali katero drugo vrsto lesa. Obiščite salon parketa Eko stil, kjer vam bomo z veseljem pomagali pri izbiri. Vabljeni.