Parketarstvo: strokovnjaki za vgradnjo parketa

 

Parketarstvo je dejavnost, ki se ukvarja z vgradnjo lesene talne obloge. Pred vgradnjo parketa moramo upoštevati vse parametre, ki vplivajo na kakovost izvedbe in izbiro samega parketa. Parketarstvo izvaja montaže v skladu z s standardi kakovosti in z upoštevanjem vseh zahtev glede ustreznosti podlage pred samo vgradnjo talne obloge. Da bo vaša izbira parketa pravilna, vam parketarstvo lahko tudi strokovno svetuje pri izbiri. Pomembna je tudi debelina izbranega parketa, glede na pričakovane obremenitve, morebitno talno gretje, vlago v prostorih in druge specifike. Obiščite bližnje parketarstvo in preverite kakšne zahteve bi moral izpolnjevati vaš izbrani parket.

 

Vrste lesa iz katerih je lahko izdelan vaš izbrani parket

 

Dobro založeno parketarstvo vam lahko ponudi številne različne vrste parketov: klasični parket, kot je parket jesen, hrast ali bukev, boste našli skoraj povsod, naše parketarstvo pa vam lahko po naročilu ponudi tudi parket ameriški oreh, akacija, bambus, brest, breza, javor, kostanj, macesen, oljka, evropski oreh, palisander, mahagonij in številne druge tuje lesne vrste.

 

Zakaj izbrati parket jesen?


Klasični parket jesen je masiven, kakovosten parket, lepe svetle barve. Poda se v vsak prostor, primeren je za talno gretje in je na voljo v debelini 10, 15 ali 21 mm. Trdota po lestvici je 3,7. Poreklo lesa je Evropa. Dvoslojni gotovi parket jesen je na voljo lakiran ali oljen. Dvoslojni parket jesen je prav tako zelo primeren za talno gretje in na voljo v različnih debelinah.

 

parket jesenparketarstvo

Kaj odlikuje parket ameriški oreh?

 

Klasični ameriški oreh: parket je iz masivnega lesa, odlikuje ga izjemna dekorativnost, saj je temnejši od evropskega oreha. Debelina parketa je 19 ali 20 mm. Trdota po lestvici je 3,5. Žal pa ravno zaradi debeline ameriški oreh parket ni primeren za talno gretje. Poreklo lesa je Severna Amerika. Dvoslojni parket ameriški oreh pa je, za razliko od klasičnega, primeren tudi za talno ogrevanje. Lahko je lakiran ali oljen.

 

Kdaj in zakaj je najboljša izbira laminatni parket?

 

Priljubljena in hkrati zelo vzdržljiva različica lesenih notranjih talnih oblog je laminatni parket. Odlikuje ga visoka mehanska odpornost na udarce, cigaretne ogorke in madeže, zato vsakemu uporabniku zagotavlja predvsem udobno bivanje. Izbirate lahko med različnimi debelinami, 7-8 mm ali 10 mm in seveda različnimi vrstami lesa: hrast, oreh, javor, bukev, jesen, kostanj, itd. Obiščite naš salon talnih oblog Eko stil d.o.o. in nam zaupajte svoje želje. Nudimo vam tudi strokovno polaganje parketa! Cena vgradnje je ugodna, povpraševanje oddajte na naši spletni strani ali v najbližjem prodajnem salonu!