Gotovi parketi Karelia nudijo dolgotrajno obstojnost in prijeten občutek

Gotovi parketi so v primerjavi z masivnim klasičnim parketom že vnaprej brušeni in lakirani, zaradi možnosti polaganja na klik (utor se zaskoči v pero brez lepljenja) pa jih je mogoče položiti enostavno in hitro. Zaradi svoje večplastne strukture in elastičnosti površinske obdelave so gotovi parketi tudi najbolj primerni za uporabo pri polaganju na tla s talnim gretjem.
Široka paleta gotovih parketov različnih vrst in dimenzij vam je na ogled v razstavno-prodajnem salona parketa Eko stil Ljubljana. Karelia gotovi parketi predstavljajo praktično izbiro za vse, ki jim dolgotrajna obstojnost, prijeten občutek ob stiku z lesom in naravni materiali veliko pomenijo.
 

Hrastov dvoslojni parket

 

 

Dvoslojni in troslojni gotovi parket

Gotovi parketi so izdelani iz različnih vrst lesa. Med najbolj klasične vrste sodijo bukev, jesen in seveda hrast. Hrastov parket je izjemno priljubljen, saj poleg privlačnega videza prinaša številne druge prednosti. Gre namreč za izredno trden les, ki je odporen na spremembo klimatskih pogojev v prostoru. Parket iz hrastovega lesa je vzdržljiv tudi na mestih, ki so izpostavljena velikim obremenitvam. Hrastov parket bo navdušil vse tiste, ki za svoj dom iščejo kakovosten in cenovno ugoden parket.
Ko izbiramo ustrezen parket, je pomemben kriterij tudi njegova debelina. V manj obremenjene prostore polagamo tanjši, v bolj obremenjene pa debelejši, na primer troslojni parket. Debelina dvoslojnega parketa je do 10 mm: zgornji pohodni sloj iz kakovostnega masivnega lesa je debel 4 mm, debelina spodnjega nosilnega sloja pa do 6 mm.
Troslojni parket je sestavljen iz treh plasti lesa, ki so trdno zlepljene med seboj. Zgornji in spodnji sloj sta iz tako imenovanega pravega lesa, vmesnega pa sestavlja les smreke oziroma bolj redek les (iglavec). Gornja plast je pomembna zaradi videza parketa, srednja in spodnja plast pa skrbita, da je parket stabilen. Debelina zgornjega sloja omogoča ponovno brušenje in obnovo (gotovi parketi, ki so lepljeni na tla), pri čemer parket ne izgubi svoje lepote in trajnosti.
V salonu parketa Ekostil so na voljo gotovi parketi vrhunske kakovosti po ugodni ceni. In ne pozabite, da ugodne cene prinaša tudi naša akcija, zato bodite pozorni nanjo.

 

Namen uporabe

  • poslovni objekti
  • hoteli
  • šolski objekti
  • vrtci
  • gostinski objekti
  • trgovski objekti
  • domovi za starejše
  • stanovanja in hiše
  • športni objekti