Vrste parketa, ki so najboljše: Panelni z montažo na klip sistem

Vrste parketa, ki najbolj navdušujejo naše stranke je panelni parket. Panelni parket spada v vrsto gotovega parketa, ki je že predhodno obdelan, torej brušen in lakiran, toniran, oljen, ipd. Zaradi različnih možnih predhodnih obdelav, dimenzij in vrst lesa, lahko predstavlja polaganje te vrste parketa popoln unikaten projekt, ki omogoča realizacijo katerekoli želje.
Panelni, imenovan tudi troslojni gotovi parket, je možno položiti na dva načina: Lahko ga lepimo na talno podlago ali položimo na klik sistem (5G) brez lepljenja.

Vrsta troslojnega oz. panelnega parketa, je sestavljena iz panel oz plošč večjih dimenzij, kar pomeni, da je montaža hitra, enostavna in posledično cenovno ugodna. Poleg enostavnega in hitrega polaganja, ta vrsta parketa navdušuje tudi zaradi svoje kvalitete, ki jo daje troslojna struktura, saj poveča izolativno vrednost in trdnost, istočasno pa se lahko uporablja tudi pri montaži v prostorih, kjer obstaja talno ogrevanje.
Prednost panelnega parketa je ta, da je gornji sloj panele debeline 4 mm, kar pomeni, da je mogoča varna in enostavna renovacija in možno večkratno popravilo z brušenjem in ponovnim lakiranjem oz. oljenjem.

Vrste lamelnega parketa, ki se najpogosteje uporablja je: parket hrast, ameriški oreh ter orehov parket.

 

Parket iz hrasta

 

Idealni pogoji za vse vrste parketa so enaki našim idealnim pogojem

Pri izbiri vseh vrst parketa: gotovi, panelni, lam, klasični, industrijski, itd, je pomembno, da se zavedamo, da se les odziva na spremembe vlažnosti v zraku, kar pomeni, da les poleti zaradi večje vlažnosti vpija vlago iz okolja, pozimi pa jo oddaja. Idealna vlažnost v zraku za vse vrste lesa se giba od 40 do 60%. 

Prav tako, pa nam koristi podatek, da je za les, ki ga uporabimo za hrastov, orehov in parket iz ameriškega oreha, ipd, najugodnejša temperatura od 18 do 24 °C.
Tovrstna stopnja vlage in temperature predstavlja idealne pogoje, ki veljajo za vse ljudi. Iz tega sledi, da medtem, ko idealno skrbimo za sebe, istočasno idealno skrbimo tudi za dolgo življenjsko dobo vseh vrst parketa in obratno.

Pogosto uporabljene vrste panelnega parketa glede na vrsto lesa

Panelni parket se poleg vrste obdelave in način postavitve, razlikuje tudi po vrsti lesa, ki ga uporabljamo.

Različne vrste lesa imajo različne lastnosti, med najpomembnejšimi so naslednje: trajnost, trdota, barva, struktura, elastičnost ter gostota lesa.
Izredno cenjene so naslednje vrste lesa: hrast, kostanj, brezov in oreh ter eksotične vrste kot so kot so parket iz ameriškega oreha, ameriški beli hrast, ameriški rdeči hrast ter mnoge vrste najkvalitetnejšega lesa za panelni parket.

 

Parket oreh